Părul gras – trucuri și sfaturi de îngrijire

Toate minunăţiile le-am încercat, am experimentat tot ce se poate pentru a evita părul gras care este extrem de inestetic, iar greşeala mea era atunci când alegeam şamponul pentru părul meu gras. Chiar dacă pe piaţă o să găseşti o multitudine de produse care îţi promit şi îţi garantează rezultate aşteptate, trebuie să ai grijă pe care le alegi. Ei bine, nu aceasta este soluţia, ci alegerea unui produs pentru scalp, pentru că el este sursa problemei.

par_gras_01_03a1f54347

Înainte de a afla cum să scapi de părul gras, trebuie sa înțelegi cauzele îngrășării lui! Cauzele părului gras ar putea fi multe, cum ar fi spălarea părului cu apă dură, care nu curăță șamponul cum ar trebui și dăunează scalpului. Ar putea fi și șampoanele dure și serurile de păr sau tratamentele folosite.

Deşi obişnuim să ne alegem tipul de şampon în funcţie de tipul de păr, care poate fi după caz, uscat, gras sau mixt, ideal ar fi să faci o schimbare şi să nu mai alegi şamponul după tipul de păr ci potrivit scalpului, optând pentru un şampon creat special pentru această problemă.

Pe lângă alegerea corectă a şamponului în funcţie de scalp, părul are nevoie de o îngrijire corectă şi adecvată problemelor pe care le are. Aşadar, eu am recurs întotdeauna la produsele naturale, ceea ce găseam prin casă, urmând sfaturile bunicii mele, care nu au dat greş niciodată.

La fiecare şamponare prepară un cocteil benefic părului gras, din şamponul tău obişnuit, o lingură de gel de aloe vera şi o lingură de suc de lămâie. După ce speli scalpul bine cu acest amestec clăteşte temeinic să nu rămână reziduuri. Tot la categoria şampon poţi să încerci unul benefic pentru părul gras şi deloc costisitor, şamponul de urzică. După ce îţi speli părul, clăteşte-l cu un amestec de apă şi una dintre aceste substanţe benefice: sucul de la o lămâie, ceaiul preparat dintr-un plic de ceai, un păhăruţ de alcool, oţet de mere sau ceai de mentă. Toate acestea au tendinţa de a usca, aşadar poţi adăuga pe vârfurile firelor de păr balsam.

piele_frumoasa_si_catifelata1

Există o mască preparată în casă, care a avut rezultate miraculoase. Poate că ştii deja cât de eficient este bicarbonatul de sodiu în cazul tenului gras, aşadar nu vei fi surprinsă că afli că este un remediu util şi în cazul părului gras. Prepară o pastă din 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu apă, pe care o aplici direct pe scalp şi îl masezi pentru câteva minute. Clăteşte din abundenţă şi spală părul normal.

Dacă crezi că doar produsele de înfrumuseţare te pot ajuta să scapi de grija părului gras sau produsele naturale, trebuie să ştii că alimentele au o legătură directă cu secreţia de sebum, acestea pot ajuta firul de păr să arate mai sănătos şi mai strălucitor. Deci, consumă cât mai des nuci şi somon, pentru un aport corespunzător de acizi graşi Omega 3 şi vegetale precum spanac sau morcovi pentru că sunt surse excelente de vitamina A.

Dieta are si ea un rol important privind sănătatea și frumusețea părului. Dacă ai un păr gras ar fi bine sa eviți mâncărurile cu multe grăsimi, amidon, să mănânci cât mai multe fructe și legume proaspete, să bei cât mai multă apă în fiecare zi și să eviți mâncarea de la fast-food. Pentru evitarea îngrășării părului, specialiștii recomandă să avem un regim alimentar sănătos, cu multe fructe și legume. În plus, evită pe cât posibil grăsimile animale sau vegetale, precum și produsele de patiserie și hidratează organismul consumând 1,5-2 litri de apă zilnic.

par-mare

De asemenea, nu ignora proteinele din alimentaţie care au un rol esenţial în creşterea şi întărirea firului de păr. De multe ori, un regim alimentar cu un aport scăzut de proteine va duce la subţierea părului şi căderea acestuia.

Nu utiliza prea des placa de întins părul și/sau uscătorul cu aer cald, întrucât acestea provoacă îngrășarea podoabei capilare. Din cauza căldurii degajate de aceste aparate, sebumul va fi eliberat în cantități mai mari. Cel mai bine este să eviți total să le mai folosești.

Părul este unul dintre cele mai importante elemente când vine vorba despre îngrijire, frumusețe și de un look plăcut și admirat. De aceea, apariția părului prea gras constituie un semnal de alarmă, care atrage atenția că este ceva în neregulă și că trebuiesc luate urgent măsuri. Ai grijă sa îți cumperi produsele de îngrijire potrivite, măștile de păr să nu fie prea severe și să corespundă tipului de păr. E bine sa nu exagerezi, pentru că poți afecta rădăcina părului și într-un final părul tău nu va mai fi gras, dar va cădea abundent.

 

4 thoughts on “Părul gras – trucuri și sfaturi de îngrijire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *