Spunem stop căderii părului cu ajutorul tratamentelor naturiste!

Odată cu venirea sezonului colorat începem să ne confruntăm cu probleme diverse, printre care şi cea care este legată de căderea părului. Caderea parului este normala, fiecare om pierde zilnic pana la 100 de fire de par. În perioada rece a anului, în special femeilor începe să le cadă părul mai mult ca de obicei. Care sunt motivele şi cum le putem evita, aflăm astăzi.

6923667-lovely-girl-portrait-freckles-redhead-hair

Părul trece prin diferite schimbări în fiecare sezon şi are perioade în care pare sănătos şi puternic şi perioade în care cade atât de mult încât ajungi să te îngrijorezi. Cea de-a doua situaţie este întâlnită în special toamna.

Specialiştii au stabilit că, la cele mai multe femei, părul se opreşte din creştere la sfârşitul lunii iulie, astfel că odată cu începutul toamnei, firele vor începe să cadă într-un ritm accelerat, pentru a face loc noilor fire de păr. Iată, aşadar, o explicaţie pentru căderea masivă a părului toamna.

129497-par-toamna

Cauzele caderii parului toamna sunt mult mai multe şi trebuie luate în calcul toate variantele:

– dietele extreme sau dezechilibrele hormonale

– sindromul ovarelor polichistice

– stresul constant unele tratamente medicamentoase

– deficienţa de fier

– suprasolicitarea parului cum ar fi strangerea lui prea tare, purtarea de cordelute prea stramte, folosirea uscatorului de par, ondulatorului, a placii de intins sau altor metode care provoaca distrugerea lui

autumn-hair

Remedii naturiste împotriva căderii părului toamna

După cum vezi, este foarte important să ai grija de părul tău în timpul toamnei. Periază-l delicat, foloseşte un şampon si un balsam potrivit pentru tipul tău de păr şi evită să-l vopseşti sau să foloseşti placa ori ondulatorul. De asemenea, evită coafurile care agresează firele de par şi le strâng prea tare.
Pe lângă aceste masuri delicate, exista si cateva remedii naturiste care incetinesc caderea masiva a parului toamna.

Chiar dacă în fiecare toamna, căderea părului ne crează o stare de disconfort, trebie să ştiţi că există remedii naturale care pot combate această problemă. Aplica un tratament natural. Se pare că ceaiul verde este un tratament miraculos pentru căderea părului. Aşa că bea câteva ceşti de ceai verde pe zi dacă vrei să vezi rezultate. Ţine cont că este dovedit că şi uleiurile de cocos, migdale şi vitamina E ajută la creşterea părului!

copper-red-hair-color

Ulei de ricin, vitamina A, cumparate de la farmacie. Le amesteci într-un bol cu un galbenuş de ou şi cu zeama de la o lămâie. Le aplici pe păr şi masezi rădăcina părului. Acoperi părul cu o pungă şi stai aşa două ore. După, clăteşti bine părul. Repeţi tratamentul o data pe saptamana, timp de 3 saptamani. Efect foarte benefic asupra părului.

Extrasul de rozmarin și de aloe vera stimulează creșterea părului. De asemenea, salvia ajută la regenerarea rapidă a firelor de păr. O infuzie cu aceste plante, aplicată direct pe pielea capului, este foarte eficientă.

O modalitate mai puțin știută de a lupta împotriva căderii părului este consumul de ardei iuți. Aceștia conțin capsaicina, care stimulează creșterea părului. Puteți încerca și suplimente pe bază de capsaicină, însă doar cu avizul medicului.

Tratamentele capilare nu actioneaza efectiv asupra caderii deoarece firele de par care cad sunt deja moarte. Ele sunt insa eficiente deoarece stimuleaza cresterea unor noi fire de par, mai puternice decat cele precedente. Trebuie sa ştii că această cădere sezonieră nu este total inocenta. Daca parul nu este ajutat din exterior, exista riscul ca firele sa devina mai slabe de la an la an.

bigstock-Young-woman-with-autumn-leaves-49076390

Firele de păr, asemeni unor plante, au nevoie de teren fertil ca să crească sănătoase. Dacă le lipsesc substanțele nutritive, se ofilesc. Carența de fier, cupru, calciu, dar și un regim de slăbire sever pot dăuna părului. Iată de ce trebuie să ai grijă să adopți o alimentație bogată în vitamine, minerale și oligo-elemente.

Dacă pierderea părului este ereditară, este bine să știi că părul nu-ți va mai crește niciodată așa cum era înainte de căderea lui. Tratamentul poate ajuta bineînțeles la refacerea unor fire de păr și la oprirea căderii lui, dar depinde de fiecare organism în parte. Dacă stresul sau distrugerea parului prin vopsit sau alte tratamente cosmetice, au fost cauzele pierderii părului, de obicei părul se regenerează la loc complet. Dacă tratamentul nu funcționează, atunci e cazul să-l schimbi.

Ține minte un singur lucru: orice tratament și orice intervenție chirurgicală are efectele și riscurile ei, de aceea este de preferat să discuți cu un medic înainte de a lua orice decizie.

2 thoughts on “Spunem stop căderii părului cu ajutorul tratamentelor naturiste!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *