Suplimente și măști pentru părul deteriorat

Părul sănătos, plin de vitalitate, a atras dintotdeauna privirile. În ultima perioadă părul meu a încetat să mai fie aşa şi, mai grav, să mai asculte de mine, nu mai vorbesc de produsele de coafat sau de alte ingrediente la care am recurs, nici că mai răspunde în vreun fel la deosebita îngrijire pe care i-o acordam. Am fost dintotdeauna preocupată de felul în care arată părul meu, dedicându-i o atenţie sportită şi timp pentru a fi îngrijit ca să strălucească şi să fie plin de viaţă.

5-trucuri-pentru-un-par-sanatos

Motivele pentru care am ajuns să am un păr pe care vreau să-l ascund sub eşarfe sau să îl ţin mereu prins sau împletit nu le cunosc în detalii, cert este că am început să caut o soluţie pentru podoaba mea capilară şi să încerc să diminuez problemele pe care le are.

În momentul în care părul mi-a fost afectat nu mi-a fost de ajuns un şampon, de fapt mai multe, pe care le-am schimbat regulat. Am avut nevoie de o bună hrănire a rădăcinii firului de păr cu ajutorul suplimentelor. Pentru situaţia în care părul îmi cădea anormal, era deteriorat, despicat şi fragil mi-am dat seama că problema nu stă doar în folosirea anumitor produse, ci vine din interior. Aşa că spre fericirea mea, am descoperit suplimente și măști care mi-au îmbunătățit rutina zilnică de îngrijire a părului.

Young woman looking at split ends

Utilizarea zilnică a plăcii de păr sau a ondulatorului, precum și gradul înalt de poluare din orașe conduc la o deteriorare vizibila a părului, de aceea masca din smântână sau iaurt este perfectă pentru a-l curăța și hidrata, în așa fel încât să își recapete vitalitatea, și o găsesc mereu în frigider. Folosesc o jumătate de ceașcă de smântână sau iaurt pentru a face un masaj delicat părului și las masca să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătesc cu apă ușor călduță și cu șampon. Aplic această mască o dată la doua săptămâni, pentru a obține efecte vizibile. Asemenea exemple de măști poți găsi multe. E mai rapid și ieftin!

Suplimentele naturiste sunt și ele binevenite și au fost cele care m-au scăpat de griji, oferindu-mi bucuria unui păr bogat şi sănătos. Hrănindu-mi părul deteriorat de la rădăcină şi reducându-mi excesul de sebum, am scăpat de grijile majore. Un plus pe care le aduc aceste suplimente este cel de împlinire lăuntrică, întrucât tot timpul am fost afectată de problema părului şi de felul în care arată. Suplimentele naturale pentru păr trebuie să conțină substanţe active cu rolul în protejarea părului, având la bază complexul B, esenţial pentru sănătatea părului. Suplimentele trebuie să mai conţină proteine, vitamine, minerale şi oligoelemente ce se găsesc în drojdia de bere şi germenii de grâu, ce hrănesc părul şi îi dă suficientă putere de regenerare. Un alt compus esenţial pentru care poți opta este Keratina, component de bază a structurii părului, de care acesta de multe ori duce lipsă.

Ca să repari un păr deteriorat este important să diminuezi excesul de sebum, mătreaţa, pruritul şi seboreea, de asemenea, căderea părului, fie cu suplimente, fie cu măști. Acești factori pot afecta rădăcina și structura firului de păr.

par sanatos 3

O altă problemă a părului deteriorat sunt vârfurile despicate. Un păr frumos care să cadă valuri pe umeri şi pe spate poate fi cu adevărat un vis pentru orice femeie. Abia reuşeşti să-l creşti şi iată că din nou apar micile puncte albe la sfârşit care sunt primul semn al despicării şi te trezeşti că din nou trebuie să mergi la coafor. Dacă ai norocul să dai peste un frizer bun, care să nu scurteze mai mult decât ai indicat tu, este extraordinar, însă din experienţa proprie foarte rar se întâmplă acest lucru. Pentru acest lucru poți încerca uleiul de măsline sau uleiul de cocos. Cu o jumătate de oră înainte de spălare, masezi capetele părului cu ulei de măsline şi îl laşi până la spălare. Dar încă o dată ţin să aduc aminte că nici aceasta nu ajută dacă nu folosim un şampon potrivit şi dacă facem abuz de uscător.

Părul este o frumuseţe foarte deosebită lasată de Dumnezeu, de aceia trebuie preţuită şi păstrată cu grijă. Este cartea noastră de vizită. Cu un păr frumos putem cuceri și transmite msaje persoanelor din jur. Dacă mai cunoaşteţi anumite trucuri care ar fi utile la acest subiect, simţiţi-vă liberi să le împărtăşiţi, lăsând un comentariu mai jos. Pe curând!

7 thoughts on “Suplimente și măști pentru părul deteriorat

  1. Uitandu-ma pe internetul romanesc iata ca am nimerit pe pagina dumeavoastra.
    Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor de pe
    acest sait si va urez cat mai mult succes!

  2. Oli

    recomand cu cea mai mare incredere uleiurile de :ricin ,masline,COCOS in special,argan ,untul de cacao,sau unt de shea ! combinate cu vitaminele necesare parului,gasiti in sticlute ,intrebati in farmacie ! acestea sunt in top ! nu degeaba am par de 60 cm…plus ca ma vopsesc la 3 sapt si folosesc si placa 😀 sper ca am fost de ajutor .pupic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *