Află cum trebuie îngrijit părul vopsit

 

ingrijire_par_vopsit (2)

Un păr frumos, sănătos și strălucitor este visul fiecărei femei. Cel mai adesea, noi ne vopsim părul din două motive: dorim să facem o schimbare radicală de look (o soluție simplă, dar spectaculoasă totodată) sau vrem să ascundem firele albe care, inevitabil, apar odată cu înaintarea în vârstă sau din cauza stresului.

Fără prea multă bătaie de cap poți deveni blondă, brunetă sau roșcată. Procedura de vopsire este simplă și multe dintre noi o facem acasă, fără a mai apela la specialiști. Produsele pentru colorarea lui conțin însă chimicale care îl pot agresa, usca și subția. Probabil ştii în linii mari care sunt pașii de îngrijire pentru părul vopsit, dar mai sunt multe secrete pe care trebuie să le descoperi.

Știi cum să menții noua culoare de vopsea mai mult timp în păr? Știi cum să alegi nuanța potrivită de vopsea și care sunt culorile în tendințe în acest moment? La toate aceste întrebări îți vom oferi astăzi răspunsuri. Iată, așadar, care sunt cele mai importante sfaturi de îngrijire ale stiliştilor:

Alege nuanța potrivită de vopsea

Dacă ești la prima vopsire, contactează un salon specializat  pentru această schimbare radicală. Specialiștii te vor sfătui cu privire la alegerea culorii potrivite în funcție de tenul și trăsăturile tale și îți vor recomanda produsele de îngrijire potrivite după vopsire.

ingrijire_par_vopsit_2

Folosește produse speciale pentru menținerea culorii

Alege un șampon și un balsam pentru păr vopsit produse de aceeași companie care a produs și vopseaua, deoarece îl protejează mult mai bine decât şampoanele normale și îi păstrează intensitatea culorii pentru mai mult timp.

Nu folosi vopseaua pe părul curat

Scalpul rămâne curat după spălarea părului, iar îndepărtarea sebumului are următorul dezavantaj: scalpul nu mai este protejat de substanţele chimice, iar vopseaua poate crea iritaţii.

Nu folosi șamponul 3 zile după vopsire

Culoarea se fixează în păr cel mai bine atunci când nu se folosește șampon timp de 3 zile, indiferent dacă acesta ar fi unul foarte bun. Dacă totuși trebuie neapărat să speli părul, folosește un balsam pentru păr vopsit în loc de șampon și nu îl lăsa în contact cu părul pentru mai mult de un minut. După 3 zile, îl poți spăla cu șampon în mod normal. Aplică după șamponare un balsam pentru hidratare.

Aplică o mască de păr hidratantă

După o săptămână de la vopsire este indicat să aplici o mască de păr hidratantă pentru îngrijirea părului și pentru un aspect mai frumos. Hidratarea oferită de o mască este importantă mai ales pentru roșcate, deoarece vopseaua în nuanțe de roșu își pierde cel mai ușor strălucirea.

Evită expunerea la căldură

Deoarece părul vopsit devine mult mai sensibil la rupere, evită pe cât posibil să folosești placa de îndreptat părul, ondulatorul sau bigudiurile electrice, precum și jetul de aer fierbinte al uscătorului de păr. Altfel, riști să îl usuci puternic, să îl electrizezi și să ai probleme cu vârfurile despicate.

Spală părul cu apă călduță

Spală-ţi părul vopsit cu apă călduță și clăteşte-l cu apă rece, pentru a închide foliculii de păr şi a păstra culoarea pentru mai mult timp.

Evită expunerea la soare

Vara, radiațiile UV duc la decolorarea rapidă a părului vopsit, aşa că evită să te expui la soare mai mult decât trebuie dacă nu vrei ca vopseaua să își piardă din intensitate. Protejează-ți părul vopsit aplicând un spray protector fără clătire. Iar dacă petreci mai mult timp în bătaia directă a soarelui, poartă neapărat accesorii pe cap (pălării, eşarfe etc.).

Periază-ți părul cu grijă

Utilizează o perie cu peri naturali și folosește-o doar când părul este complet uscat. Niciodată când este umed, deoarece se poate rupe foarte ușor.

Folosește un balsam fără clătire

Vara, dacă vrei să mergi la piscină sau pe litoral, folosește înainte un balsam pentru păr vopsit fără clătire, deoarece combinația de sare și substanțe chimice dăunează părului. Balsamul fără clătire poate fi folosit însă și zilnic dacă părul tău este uscat și lipsit de strălucire după vopsire sau dacă foloseşti produse de styling cu alcool.

Ai grijă mai mare de vârfuri

Folosește măști cu ulei de cocos sau seruri reparatorii de calitate create special pentru îngrijirea vârfurilor părului vopsit pentru că acestea au tendința de a se despica mai repede.

ingrijire_par_vopsit

Ce culori de păr se poartă în 2016?

Culoarea și modul de vopsire a părului au devenit la fel de la modă precum hainele. Fiecare sezon are câteva culori – vedetă de vopsea care au încântat deja publicul la prezentările de modă ale marilor designeri. Anul 2016 va fi anul nuanțelor îndrăznețe și nonconformiste, dar și al celor romantice și naturale (blond deschis, arămiu sau șaten închis).

Nuanțele îndrăznețe sunt cele de roz, albastru, verde sau turcoaz. Fie că și-au vopsit întregul păr, doar câteva șuvițe sau vârfurile, aceste culori de vopsea de păr au prins repede la vedetele de la Hollywood și chiar și de la noi. Nu ezita să faci o schimbare mai radicală dacă vrei să ieși din rutină și inspiră-te din aceste culori-vedetă pentru noul tău look. Fie că vrei o reîmprospătare a culorii, fie că îți vopsești părul pentru prima dată, ține minte că părul vopsit devine mai sensibil și are nevoie de mai multă îngrijire și atenție ca de obicei.

ingrijire_par_vopsit

Sperăm ca aceste 11 trucuri de îngrijire să te ajute să îți menții noua culoare a părului vopsit pentru o perioadă cât mai îndelungată și să te bucuri astfel de strălucirea lui.

 

Sursa foto: 1, 2, 3, 4, 5.