Cele mai importante trucuri de îngrijire pentru părul creț

ingrijire_par_cret

Visul oricărei femei cu părul drept este să îl aibă creț, iar al celei cu păr creț este să îl aibă drept. Pentru femeile din prima categorie, trebuie spus faptul că părul creț are nevoie de multă îngrijire. Deși pare ușor de întreținut și de coafat, nu este deloc așa. Posesoarele de păr creț care se ”luptă” zilnic cu el știu cât de complicată este îngrijirea lui și au învățat să îl accepte cu timpul. 

Părul creț cere un efort constant pentru ca buclele să rămână frumoase și să nu se electrizeze. Părul ondulat este fragil și are o mare tendință de uscare, rupere și de a-și pierde strălucirea. Acesta devine problematic atunci când plouă sau când bate puternic vântul, deoarece pe vreme umedă, firele de păr tind să stea dezordonate.

Noi îți recomandăm câteva trucuri care te vor învăța cum să porți părul creț cu mai multă încredere. Află în rândurile de mai jos care sunt cei mai importanți pași de îngrijire pentru părul creț și cum îți poți menține buclele perfecte pentru o perioadă mai lungă de timp.

 1. Șamponează părul creț o dată pe săptămână

Specialiștii recomandă ca părul creț să fie spălat cel mult o dată pe săptămână, deoarece șamponul îl usucă mult în timp și îi poate distruge forma buclelor. Totuși, dacă vrei să îți speli părul de două ori pe săptămână, te sfătuim să diluezi șamponul cu apă pentru nu îl afecta. Nu spăla părul cu apă prea fierbinte, iar ultima clătire să fie cu apă rece, de la jumătatea părului spre vârfuri.

 1. Folosește mult balsam pentru îngrijirea lui

Pentru un aspect ordonat, aplică la fiecare spălare balsam. Este recomandat să folosești atât unul cu clătire, cât și unul uscat. După șamponare, aplică balsam și lasă-l să acționeze 5 minute după ce l-ai întins pe toată lungimea părului. Clătește bine părul. La final, aplică un balsam care nu se clătește, pentru un plus de luciu.

ingrijirea_parului_cret

 1. Aplică săptămânal o mască de păr

Fie că îți plac mai mult măștile de îngrijire preparate în casă sau cele din comerț, măștile hidratante sunt esențiale pentru orice tip de păr. Aplică, așadar, o dată pe săptămână o mască de păr pentru un aspect sănătos și strălucitor. Pont: măștile de păr pe bază de ulei de cocos fac mult bine părului.

 1. Usucă-l în mod natural

Părul creț arată mult mai frumos atunci când este lăsat să se usuce în mod natural. Specialiștii recomandă să fie tamponat ușor cu un prosop, în niciun caz nu folosi o mișcare de frecare cu prosopul pentru că astfel se va electriza și își va pierde din onduleuri. Pont: dacă nu ai timp să aștepți până se usucă, folosește un uscător de păr cu difuzor, în treptele cele mai joase de căldură. Aplică înainte un produs cu protecție termică și nu îl usca complet.

 1. Folosește un pieptene cu dinți rari

Pentru a păstra forma buclelor, este recomandat să utilizezi un pieptene cu dinți rari, deoarece peria de păr tradițională îi dă părului un aspect ciufulit. Poți renunța însă și la pieptene și să îl aranjezi cu degetele. Descurcă părul în timp ce lași balsamul sau masca de păr să acționeze. Începe descurcarea de la vârf și continuă până la rădăcină.

 1. Vopsește-l cât mai puțin

Chiar deloc dacă este posibil, deoarece vopseaua este extrem de nocivă pentru părul creț. Dacă totuși trebuie să îl vopsești, alege o metodă care să nu afecteze structura firului de păr. Și nu uita să folosești după vopsire balsam și măști hidratante cât poți de des.

ingrijire_par_cret

 1. Folosește o față de pernă de mătase

Fețele de pernă din mătase nu îți încurcă și ciufulesc părul, indiferent cât de mult te foiești în somn. Părul creț va arăta la fel de frumos ca atunci când te-ai culcat.

 1. Hidratează-te și mănâncă sănătos

Deoarece hidratarea părului pornește din interior, bea multe lichide, minim 2 litri pe zi. Tot pentru îngrijirea lui, consumă, de asemenea, alimente ce conțin fier și zinc, vitamine din complexul B, vitamina D, proteine și Omega 3: carne roșie slabă, soia, linte, pește, ouă, lactate sau ciuperci.

 1. Aplică un tratament intensiv de hidratare

O dată pe lună aplică uleiuri calde pe păr (ulei de cocos, ulei de măsline, ulei de ricin etc.) sau măști naturale: umezește-ți părul cu apă călduță, aplică uleiul ales, împacheteaza părul cu un prosop umezit cu apă fierbinte (stors bine) și aplică apoi peste prosopul ud, un prosop uscat. După acest tratament de îngrijire vei avea părul hidratat și niște bucle moi și ordonate.

 1. Folosește produse de styling speciale

Utilizează produse de coafat potrivite părului creț care să-l hrănească intensiv. Folosește pentru vârfuri (pe părul praspăt spălat) un ulei leave-in pentru a menține forma buclelor și a le hidrata. Cele mai bune produse cosmetice pentru părul tău îți pot fi recomandate de profesioniști. Pont: o coafeză care are părul creț știe mai bine ca altele cum să îl îngrijească și aranjeze.

 1. Evită folosirea aparatelor de coafat

Uneori vrei să scapi de povara părului creț și folosești placa de îndreptat părul. Ar trebui să o eviți pe cât posibil. Dacă totuși vrei să o folosești, aplică înaintea ei produse de păr cu protecție împotriva căldurii pentru a nu usca și modifica structura firelor de păr.

 1. Coafarea părului creț

Coafura potrivită pentru părul creț este foarte importantă. Lasă-te pe mâinile unui stilist, deoarece acesta va avea grijă de părul tău și îți va recomanda tunsoarea ideală. În general, pentru o mai ușoară aranjare a părului creț este de preferat ca acesta să fie lăsat mai lung, cel puțin până la umăr.

ingrijire_par_cret

Avantajele părului creț sunt volumul și faptul că se îngrașă foarte greu. Totuși, firele rebele devin o adevarată problemă mai ales când umiditatea în aer este mare, așa că ține cont de trucurile de îngrijire pe care ți le-am enumerat mai sus. Îngrijirea corectă a părului creț te va ajuta să îți controlezi buclele şi le vor transforma pe cele mai sălbatice în bucle ordonate și mătăsoase. Spune, așadar, adio firelor rebele și aspectului electrizat și mândrește-te cu onduleurile tale naturale.

Sursa foto: 1, 2, 3, 4, 5.