Măşti de păr cu ulei de ricin pentru creşterea şi regenerarea părului

masti_de_par_ulei_ricin

Datorită compoziţiei bogate în acizi graşi esenţiali şi antioxidanţi, uleiul de ricin este considerat a fi unul dintre cele mai bune tratamente naturiste pentru creşterea şi regenerarea părului. Uleiul de ricin se obţine din seminţele plantei de ricin, originară din India, şi are o culoare galbenă. A fost folosit de foarte mult timp în vindecarea diverselor afecţiuni ale organismului şi nu trebuie să lipsească din trusa cosmetică a femeilor care au probleme cu căderea părului sau a celor care au părul uscat şi vârfurile despicate. De asemenea, uleiul de ricin contribuie şi la îngroşarea firului de păr şi la prevenirea uscării scalpului, dacă este utilizat în mod regulat. 

Dacă vrei ca părul să îţi crească mai repede, să se îndesească şi să devină mai rezistent şi strălucitor, atunci îţi recomandăm următoarele măşti de păr şi tratamente cu ulei de ricin:

1. Mască de păr cu ulei de ricin şi gălbenuş de ou

Ingrediente: o jumătate de ceaşcă de ulei de ricin (sau o cantitate mai mare dacă părul este mai lung), un gălbenuş de ou şi o capsulă de vitamina A uleioasă.

Se amestecă într-un bol toate ingredientele, iar pasta obţinută se aplică pe păr, de la rădăcină la vârfuri. Se lasă să acţioneze cel puţin o oră pentru ca acizii graşi să fie absorbiţi în firul de păr. Se îndepărtează prin şamponare şi se clăteşte cu apă din abundenţă.

2. Mască de păr cu ulei de ricin şi miere

Ingrediente: două linguri de ulei de ricin, 4 linguri de miere

Se amestecă uleiul de ricin cu mierea, se aplică pe păr şi se lasă să acţioneze 30-45 de minute. Se şamponează şi se clăteşte părul cu apă multă. Aplicată înainte de fiecare spălare, pentru o perioadă mai lungă de timp, această mască de păr va fortifica şi regenera părul.

masti_de_par_cu_ulei_de_ricin

3. Mască de păr cu ulei de ricin şi banană

Ingrediente: o jumătate de ceaşcă de ulei de ricin, o jumătate de banană, o lingură de miere

Se pasează banana până se obţine un piure fin şi se amestecă cu uleiul de ricin şi cu mierea. Se aplică pasta pe păr şi se masează bine pe tot scalpul. Se lasă să acţioneze jumătate de oră şi se îndepărtează prin şamponare. Masca poate fi aplicată pe părul uscat sau pe părul umed.

4. Mască de păr cu ulei de ricin, oţet de mere şi glicerină

Ingrediente: două linguri de ulei de ricin, o lingură de glicerină, un ou şi o lingură oţet de mere

Se bate bine oul şi se amestecă cu restul ingredientelor. Se aplică masca obţinută pe păr şi se lasă să acţioneze 2 ore. Pentru a o îndepărta, se spală părul cu şamponul obişnuit şi se clăteşte cu apă din abundenţă. Pentru efecte de durată, această mască de păr trebuie aplicată timp de o lună, o dată pe săptămână.

5. Mască de păr cu ulei de ricin şi ulei de cocos

Ingrediente: o jumătate de ceaşcă de ulei de ricin, 4 linguri de ulei de cocos şi 2 linguri de ulei de măsline

Se amestecă cele 3 uleiuri într-un bol şi se aplică masca pe părul umed. Pentru a o distribui uniform pe toată lungimea lui, poate fi folosit un pieptene cu dinţii rari. Se lasă să acţioneze toată noaptea, după ce părul a fost prins sub o cască de duş sau prosop. Dimineaţa, părul se şamponează bine pentru a îndepărta tot uleiul.

6. Mască de păr cu ulei de ricin, lapte şi lime

Ingrediente: o jumătate de ceaşcă de ulei de ricin, 5 linguri de lapte, 2 linguri suc de lime

Se amestecă ingredientele într-un bol şi se aplică pe tot părul, care se strânge sub o cască de duş. Se lasă să acţioneze jumătate de oră, după care se spală bine părul şi se clăteşte cu multă apă.

7. Mască de păr cu ulei de ricin şi coniac

Ingrediente: o jumătate de ceaşcă de ulei de ricin, 3 linguri de coniac (poate fi folosită şi votcă), un ou

Se bate oul şi se amestecă apoi cu celelalte ingrediente. Masca obţinută se aplică pe păr cu o perie pentru vopsirea părului şi se lasă să acţioneze 1-2 ore. Se clăteşte cu apă călduţă, se şamponează bine părul şi iar se clăteşte cu apă din abundenţă.

8. Mască de păr cu ulei de ricin, miere şi ou

Ingrediente: 2 linguri de ulei de ricin, o lingură de miere şi un ou.

Se bate oul şi se adaugă apoi mierea şi uleiul de ricin. Masca obţinută se aplică pe tot părul şi se lasă să acţioneze o oră. La final, se spală părul în mod normal.

9. Tratament cu ulei de ricin pentru păr uscat şi deteriorat

Se încălzeşte o jumătate de ceşcuţă de ulei de ricin şi se aplică pe părul ud. Se masează scalpul câteva minute şi se piaptănă cu un pieptene cu dinţii rari. Se înmoaie un prosop în apă caldă, se stoarce şi se strânge părul cu el pentru 15 minute. La final, se spală părul cu şampon şi se clăteşte bine pentru ca tot uleiul să fie îndepărtat. Pentru rezultate vizibile, este indicat ca masca de păr să fie aplicată o dată pe săptămână, timp de 6-8 săptămâni.

Fortifică-ţi părul cu ajutorul uleiului de ricin! Vei observa că părul are un aspect mai sănătos după câteva utilizări. Nu uita însă că orice tratament trebuie făcut pentru o perioadă mai lungă de timp şi că trebuie să ai răbdare. Tu ce măşti de păr ai folosit până acum pentru îngrijirea lui? 🙂

 

Sursa foto: 1, 2, 3, 4.

Ulei de ricin - Verdex
Ulei de ricin, 100% natural