Soluţii naturiste pentru un păr creţ de invidiat

masti_pentru_par_cret

Toată lumea admiră buclele femeilor cu părul creţ, însă doar ele ştiu câtă bătaie de cap au zilnic cu îngrijirea acestui tip de păr. Pentru a aranja părul creţ trebuie depus mai mult efort, deoarece acesta are tendinţa de a fi uscat, deteriorat şi rebel atunci când îţi este lumea mai dragă.

Astăzi vă prezentăm care sunt cei mai importanţi paşi de îngrijire pentru părul creţ, cele mai bune 8 măşti hidratante pentru acest tip de păr şi câteva sfaturi pentru obţinerea unor bucle perfecte. Lectură plăcută!

Păr creţ sănătos şi frumos

Iată ce trebuie să faci pentru a ţine părul creţ sub control şi pentru a avea bucle bine definite şi strălucitoare:

– nu te spăla zilnic pe cap, ci o dată la 2-3 zile (foloseşte un şampon delicat, de preferat fără sulfaţi)

– foloseşte un balsam hidratant pentru uz zilnic şi un spray care nu se clăteşte special pentru descurcarea părului

– utilizează un pieptene cu dinţii rari pe părul umed pentru a descâlci buclele rebele (cu grijă pentru că părul se rupe mai repede când este ud)

– aplică o mască de păr o dată pe săptămână, deoarece părul creţ are nevoie de o hidratare mai puternică, fiind mai uscat

– foloseşte produse cosmetice speciale pentru părul creţ (produsele care conţine cristale lichide sunt cele mai recomandate)

– lasă-l să se usuce natural şi evită pe cât posibil să foloseşti foehnul sau placa de îndreptat părul (dacă totuşi trebuie să îl usuci cu foehnul, ai grijă să ţii valul de aer cald departe de scalp)

masti_pentru_par_cret

Tratamente naturiste pentru păr creţ

Părul creţ are nevoie de mai multă hidratare decât cel drept, iar pentru asta o mască de păr săptămânală este obligatorie. Economiseşte timp şi bani cu următoarele măşti de păr:

1. Mască pentru părul creţ cu miere

Ingrediente mască de păr: două linguri de miere şi trei linguri de ulei de măsline

Mod de aplicare: amestecă bine cele două ingrediente şi aplică masca pe părul umed, după şamponare şi balsam. Acoperă firele de la rădăcină până la vârf, acoperă capul cu o cască pentru duş şi las-o să acţioneze 15 minute. Pentru a o îndepărta, spală din nou părul şi clăteşte-l cu apă din abundenţă.

2. Mască pentru părul creţ cu ulei de cocos

Ingrediente mască de păr: 30 de mililitri ulei de cocos şi 10 picături de ulei de mentă

Mod de aplicare: amestecă bine ingredientele, aplică masca pe scalp prin masaj şi pe tot părul. Las-o să acţioneze 20 minute. Pentru a o îndepărta, spală-te bine cu şampon şi nu uita să aplici balsam.

3. Mască pentru părul creţ cu avocado şi ulei de măsline

Ingrediente mască de păr: 20 de mililitri ulei de măsline, câteva picături de zeamă de lămâie şi o jumătate de avocado

Mod de aplicare: amestecă bine cele trei ingrediente, aplică masca pe părul uscat, strânge părul sub o cască de duş şi las-o să acţioneze 20 de minute. Clăteşte părul, şamponează-l bine, clăteşte-l din nou şi aplică un balsam.

4. Mască pentru părul creţ cu lapte de cocos

Ingrediente mască de păr: un avocado bine copt şi o ceşcuţă de lapte de cocos

Mod de aplicare: se pasează bine fructul de avocado până când devine o pastă moale, iar peste se adaugă laptele de cocos. Amestecul trebuie să capete consistenţa unui balsam de păr. Se aplică masca pe părul uscat şi se lasă să acţioneze 15 minute. Se clăteşte părul, se şamponează bine, se clăteşte din nou şi se aplică un balsam.

5. Mască pentru părul creţ cu apă distilată

Ingrediente mască de păr: 50 gr balsam de păr obişnuit, 40 gr de apă distilată şi 2 linguriţe de ulei de măsline

Mod de aplicare: se amestecă bine toate ingredientele. Se aplică după spălarea părului, pe părul încă umed. Se lasă să acţioneze 10-15 minute, se şamponează şi se clăteşte bine.

masca_pentru_par_cret

6. Mască pentru părul creţ cu banane şi melasă neagră

Ingrediente mască de păr: 30 gr de miere, o banană făcută piure, 30 gr de melasa neagră, 50 ml de ulei de argan şi 5 ml de oţet din cidru de mere.

Mod de aplicare: se amestecă toate ingredientele până se obţine o pastă fină şi se aplică pe părul umed cu o pensulă, pe toată lungimea. Se acoperă părul cu o cască de duş şi se lasă să acţioneze 30 de minute. Se clăteşte părul cu apă călduţă şi se şamponează bine.

7. Mască pentru părul creţ cu argilă albă şi ulei de ricin

Ingrediente mască de păr: o lingură ulei de ricin încălzit, o lingură ulei de măsline, o lingură ulei din arbore de ceai, 2 linguri de argilă albă (înmuiată în puţină apă minerală) şi o lingură de smântână de 20-30% grăsime

Mod de aplicare: într-un vas de plastic, se amestecă argila cu smântâna, se adaugă uleiul încălzit şi celelate două uleiuri. Se lasă 5 minute, după care se aplică pe păr dinspre rădăcină spre vârf. Se lasă să acţioneze circa 40 minute, dupa care se spală bine părul.

8. Mască pentru părul creţ cu oţet de mere

Ingrediente mască de păr: 2 linguri de ulei de cocos, o lingură de miere şi 2 linguri de oţet de mere

Mod de aplicare: se amestecă bine toate ingredientele şi se încălzesc în cuptorul cu microunde câteva secunde. Se aplică masca pe părul uscat şi se lasă să acţioneze timp de 30 de minute. Se şamponează părul bine şi se clăteşte cu apă călduţă.

masti_pentru_par_cret

Sfaturi de creare a buclelor perfecte

Dacă buclele tale naturale nu sunt chiar atât de bine definite, reține următoarele sugestii:

– după spălare, lasă părul să se usuce puţin, iar apoi ia câte o șuviță, răsucește-o pe deget şi prinde-o cu o agrafă. Stai aşa pentru o oră sau două, până când părul se usucă, iar apoi desprinde agrafele. Pentru a mări volumul acestora, trece degetele prin păr. Simplu, nu?

– când este încă ud, separă părul în mai multe părţi. Rulează una pe degete şi  ține-o așa pentru un minut. Procedează la fel cu toate celelalte părţi și lasă părul să se usuce în mod natural.

Tratamentele naturiste te pot ajuta să îţi menţii buclele sănătoase şi strălucitoare, dar și alimentația joacă un rol important pentru părul creţ. Te sfătuim să bei zilnic cât mai multă apă (cel puțin doi litri) şi să adaugi în dietă ulei de pește, multe fructe și legume.

 

Sursa foto: 1, 2, 3, 4.

4 thoughts on “Soluţii naturiste pentru un păr creţ de invidiat

  1. Pingback: Cıvata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *