Căderea părului. Ce probleme poate ascunde?

Factorii care influenţează căderea părului sunt variaţi. Stresul emotional, o alimentaţie nesănătoasă sau suprasolicitarea sunt motivele reale ce duc la îmbolnăvirea noastră. Părul este afectat, iar afecţiunile ce stau ’’ascunse’’ sunt şi ele multiple şi chiar îngrijorătoare.

Este normală pierderea a cel mult 100 fire de păr, zilnic; în caz contrar există riscul ca pacientul să sufere de o afecţiune a părului, o dereglare hormonală, un chist ovarian sifilis sau alte boli care pot determina căderea excesivă a părului.

Împotriva căderii părului se recurge la tratament. El constă în identificarea cauzelor care conduc la această situație și, ulterior, administrarea acestuia într-un mod corespunzător.

cadere par

 Cauze care duc la căderea părului

1. Dereglari hormonale– schimbările şi dereglările hormonale cauzează căderea temporară a părului; pot fi cauzate de sarcină naştere, întreruperea de sarcină (avort), administrarea de anticoncepţionale, menopauzaă şi afecţiunile tiroidei.

2. Stresul emotional – stresul fizic sau mental perturbă ciclul normal de creştere a părului; situaţia apare după 2-3 luni de la manifestarea evenimentului neplacut când foliculii părului intră în faza de telogen prematur, conducând la stoparea creşterii părului. Controlarea factorilor de stres restabileşte cresterea normală a părului.

3. Carenţa de fier– o cantitate mică de fier în organism conduce la căderea părului. Această problemă apare mai ales în rândul femeilor.

4. Infecţii– este vorba aici despre infecţii care provoacă febra: infecţii fungice ale pielii, infecţii bacteriere, toate acestea sunt responsabile de subţierea firului de păr. Tratarea infecţiei conduce la reluarea ciclului normal de creştere a părului şi previne căderea părului pe viitor.

5. Boli de piele o serie de afecţiuni cutanate inflamatorii, cum ar fi eczemele, dermatită seboreicaă sau psoriazisului, pot cauza căderea părului.

6.Vopsirea părului/întinderea lui – firele pot cădea din rădăcină ca urmare a traumatizării scalpului cu solutii chimice, sau se pot rupe. O alta cauza ar fi strângerea părului strâns într-o coadă Tensiunea care se aplică prin această metodă asupra scalpului duce la deteriorarea foliculilor şi la cădrea firelor de păr.

7. Intervenţii chirurgicale solicitante – chiar şi naşterea unui copil poate duce la căderea părului. În aceste cazuri, de cele mai multe ori, după trecerea evenimentului părul se regenerează și firele pierdute se redobândesc.

8. Medicamentele – au efecte secundare asupra părului și sunt din ce în ce mai multe medicamente care înainte de a fi administrate, ar trebui să fie prescrise de medicul specialist.

caderea parului

Ce se poate face împotriva căderii părului?

Consultați medicul dermatolog! – informează-l în legătură cu antecedentele familiale, cu tratamentele pe care le urmezi (dacă este cazul) și cu tipul de alimentație. Medicul poate stabili diagnosticul numai în urma discuției voastre.

Alimentația sănătoasă – încercați să aveți un regim alimentar cât mai bogat în proteine, vitamine și minerale.

Analizele la sânge, făcute periodic – vor stabili dacă există o lipsă de vitamine sau fier în organism. De multe ori, alimentatia nu este suficientă și este nevoie a vă lua vitaminele, mineralele și fierul în formă medicamentoasă.

Tratament cu uleiuri naturale – sunt cele mai indicate pentru sănătatea părului. Au conținut 100% natural, iar adăugate în compoziția unor măști, rezultatele sunt excelente pentru firul de păr. Uleiul de ricin, cocos sau argan este alegerea potrivită pentru părul dumneavoastră!

uleiuri par

Iarna purtați capul acoperit! – părul îndată ce este acoperit pe timp de ger, va fi și ferit de alte ’’afecțiuni’’. Un fess sau o căciulă vă sunt mereu la îndemână, așa că NU ezitați a le purta.

Atenție la șampon! – folosiți un șampon care nu vă irită scalpul. Pentru mai multă siguranță, puteți folosi unul pentru bebeluși care are o formula mult mai blândă.

Căderea părului este un semn pe care corpul ăl transmite și nu trebuie ignorat. Cauzele sunt multiple în ceea ce privește această problemă a părului. Odată ce sunt aflate și sunt luate anumite măsuri, atunci este un pas sigur și sănătos către o regenerare a podoabei capilare.

4 thoughts on “Căderea părului. Ce probleme poate ascunde?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *