10 TRUCURI PENTRU A AVEA UN PĂR FABULOS DIMINEAȚA

Pe lângă dorința supremă a femeilor de a mânca fără să se îngrașe, o altă dorință, la fel de mare, este să se trezească dimineața cu un păr minunat, așa cum vedem în filme.

Am tot studiat cum am putea face să fim pregătite dimineața într-un timp scurt și am pus în ordine 10 trucuri de îngrijire a părului înainte de somn. Înainte de a pune în aplicare aceste trucuri, trebuie să ai în vedere câteva reguli simple:

  • NICIODATĂ să nu mergi la culcare cu părul ud, pentru ca așa se va deteriora mult mai repede.
  • Dacă usuci foarte mult părul cu uscătorul, folosește și jetul cu aer rece. Astfel vei evita despicarea vârfurilor. Nu usca părul cu feonul până la capăt, lasă-l un pic umed, pentru a se usca natural.
  • ÎNTOTDEAUNA piaptănă părul înainte de somn.

1. ÎMPLETEȘTE PĂRUL ÎNAINTE DE SOMN

Împletește părul în coadă înainte de culcare, pentru a evita încâlcirea și frecarea acestuia de fața de pernă. De asemenea, coada nu va permite electrizarea firului și va fi mai ușor să-l controlezi. Este important să împletești părul când este deja uscat sau doar un pic umed. De asemenea, ai grijă să nu strângi prea tare atunci când te împletești.

par impletit

2. FOLOSEȘTE-TE DE MAGIA COCOSULUI

Pentru o aranjare rapidă, aplică ulei de cocos pe vârfuri: acesta previne electrizarea părului și face firul de păr foarte strălucitor. Importatant: folosește o cantitate mică de ulei de cocos și aplică-l doar pe firul de păr, nu și la rădăcină. Vei folosi o cantitate mai mare de ulei de cocos când îți vei prepara mască de hidratare.

Pentru o ingijire completa, foloseste sampon si balsam cu apa de cocos. Apa de cocos hidrateaza firul de la radacina si nu lasa parul incarcat. Recomandarea noastra este Schauma Nature Moments cu apa de cocos (sampon si balsam). Ca si bonus, aroma acestor  produse este imbietoare, iar dusul va fi satisfacator.

 

 

3. ÎNCEARCĂ LENJERIA DE PAT DIN MĂTASE

Somnul pe fețele de pernă din mătase și satin reduce frecarea firului de păr, ce duce la electrizare și deteriorare, și nu favorizează apariția vârfurilor despicate. Părul creț are și el de câștigat. Pentru a ”îmblânzi” părul ondulat, înfășoară-l seara într-o eșarfă de mătase și dormi cu ea toată noaptea.

lenjerie matase

4. APLICĂ CÂTEVA PICĂTURI DE GEL ALOE VERA ÎNAINTE DE CULCARE

Amestecă câteva picături de gel de aloe vera cu apă minerală și pune amestecul într-o sticluță cu pompă spray. Stropește părul cu acest amestec în fiecare seară înainte de culcare. Aloe vera este o metodă excelentă de a hidrata părul și de a evita electrizarea lui pe timpul nopții.

gel aloe vera

5. FOLOSEȘTE LOȚIUNEA DE CORP

Câteva picături de loțiune de corp pot hidrata suficient podoaba capilară în timpul somnului. Pune câteva picături de loțiune de corp în palme și întinde-le delicat pe toată lungimea părului, insistând mai mult la vârfuri. La final, piaptănă bine părul și te poți culca liniștită.

lotiune corp

6. COCUL LEJER

Dacă ai un păr foarte lung, poți aduna părul într-un coc lejer în loc să-l împletești. Prinde părul intr-o coadă în vârful capului și înfășoară tot părul în jurul elasticului. Ai grijă să nu strângi foarte tare elasticul. Dimineața te vei trezi cu un păr blând și ușor de aranjat.

coc lejer

7. ÎNCEARCĂ COSMETICA PENTRU COPII

Produsele destinate îngrijirii copiilor, cum ar fi uleiurile, șamponurile și loțiunile, au o compoziție mai puțin agresivă și mai naturală, de aceea pot fi mai puțin periculoase decât cele destinate adulților. Încearcă să îți speli părul cu șampon pentru copii, apoi să îl tratezi înainte de somn cu ulei pentru copii, în special pe vârfuri. Dimineața vei avea surpiza să te trezești cu un păr foarte moale și mătăsos, însoțit de un miros proaspăt.

ingrijire par copii

8. PUDRĂ DE TALC PENTRU ONDULEURI

Dacă vrei să te trezești cu părul ondulat în bucle lejere, presoară la rădăcină un pic de pudră de talc pentru copii, ca să absoarbă toată grăsimea.  După care, piaptănă bine părul și împletește-l în coadă. Dimineața te vei trezi cu bucle de revistă.

pudra talc BUN

9. CIORAPII DE NAILON ÎMPOTRIVA ELECTRIZĂRII

Încă un truc foarte util dacă vrei să te trezești cu un păr moale și ascultător. În primul rând, periază părul foarte bine și prinde-l în coadă. Apoi folosește un ciorap din nailon ca și cască de dormit. Ca să îl fixezi mai bine, prinde ciorapul cu o agrafă. Astfel vei câștiga mereu bătălia cu firele electrizate!

ciorapi nailon

10. FOLOSEȘTE ACCESORII DE PĂR DIN PLASTIC

Dacă vrei să îți aduni cumva părul în timpul somnului, de exemplu să îți prinzi bretonul, folosește doar agrafe din plastic. Evită accesoriile metalice, pentru că acestea rup foarte repede firul de păr în timp ce dormi.

clame plastic

Dacă mai știți și voi alte trucuri, ca să scăpăm mai ușor de chinul aranjatului de dimineață, vă invit să le împărtășiți cu noi în comentarii.